0

ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА АПЛИЦИРАЊЕ-АКТИВНИ МЕРКИ ОД АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

30.11.2020 е последен ден за аплицирање за Мерките ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ СО КРЕДИТИРАЊЕ и СУБВЕНЦИИ – KРЕДИТИРАЊЕ НА ПРАВНИ СУБЈЕКТИ Доколку сакате да ги видите кликнете на следниов линк   Извор-Агенција за вработување

0

РОК ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОК НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ ЗА ДАНОЧНИ ПЕРИОДИ ОКТОМВРИ 2020 – НОЕМВРИ 2021

Се известуваат даночните обврзници и сметководители дека рокот за плаќање на обврските по основ на данок на додадена вредност пресметан и пријавен во ДДВ 04 пријави за даночни периоди од Октомври 2020 до Ноември...

0

Продолжен рокот за аплцирање за грантови за туристичките агенции, ресторани за свадба, игротеки и ноќни клубови

Министерството за економија донесе одлука за една недела да го продолжи рокот за аплицирање за јавните повици за грантови за туристичките агенции, игротеките, рестораните за свадби, ноќните клубови, туристичките водичи како и за поврат...

0

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА РЕСТОРАНИ ЗА СВАДБИ,ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ,ИГРОТЕКИ

За Грантови за Ресторани за свадби кликнете овде За Грантови за лиценцирани Туристички агенции кликнете овде За Грантови за Игротеки кликнете овде   Извор-Министерство за Економија

0

СПИСОК НА КОНТАКТИ ОД УЈП ПОВРЗАНИ СО ЗАКОНОТ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РАБОТОДАВАЧИТЕ ОД ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ПОГОДЕНИ ОД ЗДРАВСТВЕНО ЕКОНОМСКАТА КРИЗА ПРЕДИЗВИКАНА ОД ВИРУСОТ COVID-19, ЗАРАДИ ИСПЛАТА НА ПЛАТИТЕ ЗА МЕСЕЦИТЕ ОКТОМВРИ, НОЕМВРИ И ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА

Владата на Република Северна Македонија во рамките на четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19 го усвои пакетот мерки кој, меѓу другото, предвидува директна финансиска поддршка на приватниот сектор...

0

4 Пакет мерки за поддршка на стопанството

Четвртиот пакет мерки е директна помош за економската и социјалната сигурност на нашите сограѓани, како и за поттик на приватната потрошувачка како стимулатор на општествениот раст. (1) Како прва од пакетот четири, ја издвојувам...

0

Интервју со Павлинка Лазарова/Овластен сметководител и сопственик на СПЛЕНДИД ПЛУС

Порталот за сметководители и сметководствена дејност Ви го презентира второто интервју од циклусот интервјуа со сметководители, со цел да се слушнат и прочитаат мислења, ставови, идеи за состојбата на сметководствената дејност од сметководители од цел...

0

Интервју со Павлина Илиоска/Овластен сметководител и сопственик на АКАУНТАКТИВА

Особено задоволство е да го започнеме циклусот на интервјуа – Овластени сметководители/сметководители – на порталот наменет за сметководителите на РМ и состојбата во која се наоѓа сметководствената дејност, со Павлина Илиоска , сопственик на АКАУНТАКТИВА од Прилеп...

0

ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ НА МДБ ЗА МЕСЕЦИТЕ МАРТ, АПРИЛ И МАЈ 2020 ГОДИНА ЗА ОБВРЗНИЦИТЕ КОИ ПОРАДИ МЕРКИТЕ ЗА COVID-19 ИМААТ ПРЕТРПЕНО ШТЕТА ВО СВОЕТО РАБОТЕЊЕ

Согласно Уредбата со законска сила за примена на законот за данок на добивка во време на вонредна состојба, на Владата на Република Северна Македонија објавена во Службен весник на РСМ, бр.79 од 26.03.2020 година, обврзниците...

0

Реакција на Исос по повод објава на социјална платформа ФБ

Со реакција се огласи и ИНСТИТУТОТ НА СМЕТКОВОДИТЕЛИ И ОВЛАСТЕНИ СМЕТКОВОДИТЕЛИ (ИСОС) и истата се однесува на објавата на Г-ѓа Биљана Муратовска, Генерален секретар на Асоцијацијата на здруженијата на работодавачите на превозните трговски друштва на РМ на...