0

ИНФОРМ@ – ПРАКТИЧНО РЕШЕНИЕ ЗА СИТЕ ДАНОЧНИ ПРАШАЊА

  “ИНФОРМ@” – БАЗА НА ЗНАЕЊЕ Користете ја “ИНФОРМ@” и запознајте се со оданочувањето на одделни видови данок. Услугата „Информ@” (он-лајн база на знаење) обезбедува пристап, но и брзо и лесно пребарување на архивата...

0

Нов Закон за вршење сметководствени работи

По сеопфатните консултации со сметководителите и со експертите од оваа област, Министерството за финансии утврди нов текст на Предлогот на закон за вршење на сметководствени работи. Во него се вградени најголем број од добиените забелешки...

0

Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и во хартии од вредност во странство

Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и хартии од вредност во странство со преминувањето на земјата во втората фаза од Спогодбата за стабилизација и асоцијација (ССА). Преминот кон втората фаза од...

0

ИМАМЕ ДОЈАВИ ЗА ИНСПЕКТОРИ КОИ БИЛЕ НА ПЛАТЕН СПИСОК НА ФИРМИ

Имаме сознанија дека некои началници во инспекторатот точно знаат на кој инспектор каков налог да му дадат. На пример, постојат фирми коишто месечно доставуваат пријави со нули и во еден месец поднесуваат барање за...

0

ЕКСКЛУЗИВНА ИЗЈАВА-Александра Андреева од трибината во Велес

Денес имав можност да присуствувам на јавна трибина во Општина Велес, со премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев, на тема „Силна економија – шанса за сите“. Тема како нарачана за нашата голгота! Низ...

0

Продолжен рокот за поднесување ДДВ -04 пријава

По барање на корисниците на системот е-Даноци, а согласно Законот за даночна постапка, Управата за јавни приходи известува дека поднесувањето на ДДВ – 04 пријава за која крајниот рок за поднесување е 25.01.2019 година,...

0

СМЕТКОВОДИТЕЛИТЕ ГО КРЕВААТ СВОЈОТ ГЛАС…29.01.2019 пред Влада на Р.М. во 12часот

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО МЕДИУМИ Од група сметководители и овластени сметководители   И покрај постојаните укажувања за проблемите со кои се соочуваме во нашата професија, немањето слух на сите надлежни за решавање на истите придонесе за...

0

Дали ваквите обиди на ИСОС,ќе спречат нелојална конкуренција пред потпишување на завршни сметки за 2018 година?!?

Листа на сметководители и овластени сметководители кои се упишани во соодветните регистри согласно член 20 од Законот за вршење сметководствени работи. * Платено Овластени Сметководители * Платено Сметководители   Листа на сметководители и овластени...

0

БРОШУРИ ОД УЈП ЗА ОДАНОЧУВАЊЕ НА ОДДЕЛНИ ВИДОВИ НА ДОХОД

Заради запознавање на граѓаните со оданочувањето на одделните видови на доход (примања) согласно новините во Законот за данокот на личен доход кој се во примена од 1 јануари 2019 година, како и за полесна...